“Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας”

“Θα περίμενε κανείς ότι ένα κόμμα που βρισκόταν ως πρόσφατα στο 4% και πήρε πριν από λίγο 26% θα γινόταν πιο υπεύθυνο. Αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας” δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο σάλο που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την υπόθεση της Βίλα Αμαλία.

“Αντί να γίνουν πιο υπεύθυνοι και πιο “θεσμικοί”, για να έρθουν κοντά σε αυτούς που τους ψήφισαν ή για να κερδίσουν άλλους, συγκρούονται συνεχώς με το δημόσιο αίσθημα” πρόσθεσε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Βήμα της Κυριακής” ο πρωθυπουργός καλεί για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική. “Είμαστε ανοιχτοί σε όλους” είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζει πως τα δύσκολα για την Ελλάδα δεν έχουν περάσει ακόμα παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει τους στόχους της σε διάφορα επίπεδα, όπως αυτό της μείωσης του ελλέιμματος. “Γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία” υποστηρίζει , ωστόσο “Δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση” καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος “να ξανακυλήσουμε”.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης που θέτουν θέμα ποινικών ευθυνών για τον κ.Βενιζέλο, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως “Το να βάζουμε τη “λάσπη στον ανεμιστήρα” και να λερώνουμε τους πάντες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη γλιτώσουν οι αληθινά ένοχοι! Κανένας αθώος δεν φοβάται τη σπίλωση. Και κανείς ένοχος δεν θα γλιτώσει την τιμωρία. Αυτό πρέπει να σας πω ότι ενισχύει τη συνοχή της κυβέρνησής μας. Δεν την αποδυναμώνει”.

Παράλληλα, βάζει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αλλά και ενδεχόμενου ανασχηματισμού.