Ο συνεργατισμός να σύρει πρώτος το χορό της μείωσης των επιτοκίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο  Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας  Νικόλα Χατζηγιάννη, δήλωσε ότι “Αναμένω από τον κρατικό συνεργατισμό να είναι ο πρώτος που θα ανακοινώσει τα ευχάριστα νέα για τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε πως “έχουμε επιτόκια τόσο δανειστικά όσο και καταθετικά, κατά 2-2,5 ποσοστιαίες μονάδες κατά μέσο όρο πιο ψηλά από ό,τι στην Ευρώπη, που γονατίζουν την οικονομία, τα κυπριακά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

Οι δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Χατζηγιάννη στο παρακάτω βίντεο:

“Οφείλετε”, ανέφερε, απευθυνόμενος στον κ. Χατζηγιάννη, “μέσα και από τη γρήγορη αναδιάρθρωση των δανείων να προχωρήσετε στη μείωση των δανειστικών επιτοκίων αλλά και παράλληλα, εκεί που μπορείτε και υπάρχουν βιώσιμες προτάσεις, να χρηματοδοτήσετε και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου”.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε πως ο συνεργατισμός ήδη προχώρησε πριν από 2-3 βδομάδες με “μεγάλες μειώσεις επιτοκίων, όχι της τάξης του 0,25%”, για κάποιες ευαίσθητες ομάδες.

“Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή τη γραμμή ώστε να στηρίξουμε αυτούς οι οποίοι φάνηκαν συνεπείς και την ίδια στιγμή να δώσουμε κίνητρο και στους άλλους”, επεσήμανε.

Σημείωσε ακόμη πως “επεξεργαζόμαστε και εμείς διάφορες προτάσεις και λύσεις έτσι ώστε να έλθει φθηνή χρηματοδότηση” η οποία να διοχετευτεί σε κάποιες καλές χορηγήσεις.

Ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε πως “ο τόπος, ο συνεργατισμός και η οικονομία χρειάζονται και γρήγορες αναδιαρθρώσεις, αποτελεσματικές, και καλές χορηγήσεις”.