Ο Σταύρος Μαλάς στηρίζει Αναστασιάδη

Ο Σταύρος Μαλάς, υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη διαδικασία έναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού αναφέρει ότι θα στηρίξει τον αγώνα του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί θεωρεί ότι αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μαλάς αναφέρει ότι οι συγκυρίες ευνοούν μια διεκδικητική πολιτική και ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

«Κανενός οι ώμοι δεν είναι στιβαροί για να στηρίξουν αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Και οι διαφωνούντες έχουν λόγο και ρόλο». Ωστόσο, είπε, «δεν πρέπει ο Πρόεδρος να δώσει την μάχη αποδυναμωμένος. Είδαμε στο παρελθόν τα αποτελέσματα».

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, σημείωσε, «δεν πρέπει να διεκδικούμε πολιτική δικαίωση αλλά τη δικαίωση της χώρας μας. Γιατί αν αποτύχει ο Πρόεδρος είναι η Κύπρος που θα χάσει».

Οι μικρές χώρες, ανέφερε ο κ. Μαλάς, χρειάζονται τολμηρή πολιτική και πολιτικό ανάστημα για να διεκδικούν με αποτελεσματικότητα το γεωστρατηγικό τους ρόλο.

Καταλήγοντας είπε «θα στηρίξω την προσπάθεια του ΠτΔς μέχρι τέλους γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να κληρονομήσουν και να κληροδοτήσουν μόνο ένα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και μια μοιρασμένη πατρίδα».