Ο Σταύρος Μαλάς έχασε τις εκλογές λόγω του επιτελείου του

Παρά το ότι είχε στήριξη από ένα μεγάλο κόμμα, το ΑΚΕΛ, εντούτοις ο υποψήφιος για την προεδρία, Σταύρος Μαλάς θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές εάν…. εάν είχε ένα σωστό και ανεξάρτητο επιτελείο.

Το εκλογικό επιτελείο Μαλά, πλαισιωνόταν από κομματικά στελέχη του ΑΚΕΛ και δεν είχε ούτε ένα ανεξάρτητο στέλεχος, άσχετα εάν η προπαγάνδα του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για ανεξάρτητους.

Ο Χρήστος Μέσης καλός μεν αλλά δεν είχε εμπειρία για να πάρει στους ώμους του  την προεκλογική εκστρατεία Μαλά έτσι χωρίς καθυστέρηση το ΑΚΕΛ έριξε στην προεκλογική τον Στέφανο Στεφάνου, τον Γιώργο Λουκαίδη τον Άριστο Δαμιανού και τον Γιώργο Γεωργίου.

Όμως το μεγάλο πρόβλημα του Σταύρου Μαλά ήταν η Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία πολύ συχνά, για σκοπούς εντυπωσιασμού και για δικό της όφελος ήταν επιθετική. Η Ειρήνη επίσης ήταν εριστική και πολύ συχνά ακόμα και σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις ήταν αγενής και χρησιμοποιούσε ακραίες μεθόδους νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσει η ίδια τις εντυπώσεις και ο Μαλάς τις προεδρικές εκλογές.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, ο Σταύρος Μαλάς επέλεξε την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ήταν προσωπική του επιλογή.

Μάλιστα κάποιο ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ του ειχε πει “σκέφτου το καλά Σταύρο, πριν πάρεις την Ειρήνη στο επιτελείο σου”. Αλλά ο Σταύρος Μαλάς επέμενε στο όνομα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου κάτι το οποίο κατά κοινή ομολογία του στοίχισε πολύ.

Μπορούσε ο Μαλάς να πήγαινε πολύ καλύτερα και ίσως να κέρδιζε τις εκλογές αν είχε επιλέξει τους καλύτερους για στελέχωση του επιτελείου του.

Μ.Χ.