Ο Σουλτάνος το έριξε στη φιλοσοφία και στα… υπαρξιακά – «Για όλους μας υπάρχει ένας τάφος»

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το έριξε στη φιλοσοφία κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματικά στελέχη με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Από τη μέση Ασία ως τα Βαλκάνια και από την Αφρική και σε όλα τα σημεία του κόσμου, εμείς έχουμε ακόμη πολλές ελπίδες να παράσχουμε βοήθεια στα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων των, οποίων η καρδιά και τα μάτια έχουν στραφεί προς την Τουρκία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος πρόεδρος, όπως σημειώνουν τα tourkikanea.gr.

Μετριάζοντας στη συνέχεια τον λόγο του και δίνοντας ανθρώπινη διάσταση στην ύπαρξή του είπε ότι «όπως όλοι έτσι και εμείς μια μέρα θα φύγουμε από αυτόν τον θνητό κόσμο. Και αδέρφια μου είναι γνωστό πως μας περιμένει ένας τάφος δύο κυβικών μέτρων».

Ο Tεμέλ Καραμολάογλου, πρόεδρος του κόμματος Ευημερίας, που φαίνεται να μην συμμερίζεται την ταπεινότητα του Ερντογάν, δήλωσε: «Αυτό που μας συνθλίβει τόσο είναι η διαφθορά, αλλά να είστε σίγουροι πως ακόμα περισσότερο και από την διαφθορά, είναι η σπατάλη».

Και πρόσθεσε: «Μεταβαίνεις σε ένα μέρος και πας με 100 αυτοκίνητα. Πας σε μία χώρα και πας με δέκα αεροσκάφη. Μήπως νομίζετε ότι επειδή δεν φαίνονται εμείς δεν τα ξέρουμε»;