Ο Σουλτάνος με αντι-NAVTEX ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου!

Λίγες ώρες μετά την απόσυρση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την επιστροφή του στο λιμάνι της Αττάλειας, η Άγκυρα επιστρέφει στην τακτική των προκλήσεων ζητώντας με αντι-NAVTEX την αποστρατικοποίηση της Χίου.

Σύμφωνα με την τουρκική αντι-Navtex, παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αμφισβητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του.

Μετά το Καστελόριζο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα φέρεται να επαναφέρει την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, εστιάζοντας στην παρούσα φάση στη Χίο.

Αναλυτικά η αντι-NAVTEX:

Το Anadolu μετέφρασε στα ελληνικά τις απειλές του Ακάρ ότι η Ελλάδα θα γίνει μεζές
Βίντεο με δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ υποτιτλισμένες στα ελληνικά και στις οποίες ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτίθεται στον Εμανουέλ Μακρόν και απειλεί την Ελλάδα ότι «μπορεί να γίνει μεζές για τα συμφέροντα τρίτων», δημοσίευσε χθες, Δευτέρα, το πρακτορείο Anadolu.

Απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή (13/9), από το Κας (απέναντι από το Καστελόριζο), ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μεταφρασμένες στα ελληνικά, εξέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Το απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του πρακτορείου Anadolu στο Twitter και συνοδεύεται με βίντεο στο οποίο ο Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνει παλαιότερες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες εκτόξευσε απειλές κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο ότι πρέπει «να σωπάσει για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση αναφέρεται: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μεζές στην προσπάθεια-επιχείρηση του Μακρόν που αποσκοπεί στο να αποκαταστήσει την εικόνα του στο εσωτερικό της χώρας».

«Χουλουσί Ακάρ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ερωτηθείς από το ΑΑ για θέματα της επικαιρότητας απάντησε από το Κας της Αντάλειας».

Μάλιστα στο βίντεο υπάρχει απόσπασμα 1:30 λεπτών από τη συνέντευξη του Χουλουσί Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu, στο οποίο ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας ασκεί σκληρή επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και το οποίο είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά.

Παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο το πρακτορείο επέλεξε να μοιραστεί το συγκεκριμένο κομμάτι των δηλώσεων με τους Έλληνες αναγνώστες του.