Ο Σον Πεν στην Ουκρανία… έδωσε το Όσκαρ του στον Ζελένσκι: «Όταν νικήσετε, φέρ’το στο Μαλιμπού»

Νέα επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποίησε ο Σον Πεν, ο οποίος μάλιστα παρέδωσε το Όσκαρ του στον Ουκρανό πρόεδρο, λέγοντάς του να το φέρει ο ίδιος στο Μαλιμπού όταν η χώρα του αναδειχθεί νικήτρια στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Πρόκειται για το τρίτο ταξίδι που πραγματοποιεί στην ουκρανική πρωτεύουσα αυτήν την χρονιά ο 62χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Κιέβου από την έναρξη του πολέμου.

Κατά τη νέα συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν «πολύ καλό του φίλο», ο Πεν έβγαλε μπροστά από μια τσάντα ένα από τα Όσκαρ που έχει κερδίσει και το τοποθέτησε στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου. «Αυτό είναι για εσένα. Είναι απλώς μια συμβολική, χαζή χειρονομία, όμως αν γνωρίζω ότι θα είναι εδώ μαζί σου τότε θα νιώθω καλύτερα» σημείωσε ο σταρ του Χόλιγουντ, εξηγώντας ότι θέλει «ένα κομμάτι του» να βρίσκεται στην εμπόλεμη χώρα. «Όταν κερδίσετε, φέρ’ το ο ίδιος στο Μαλιμπού», συμπλήρωσε ο Πεν, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια σε αυτόν τον πόλεμο.

Ο Ζελένσκι, που πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν ένας αρκετά γνωστός ηθοποιός και κωμικός στη χώρα του, παρέλαβε το αγαλματίδιο χαρακτηρίζοντάς το μεγάλη τιμή. Αργότερα μάλιστα το τοποθέτησε σε περίοπτη θέση στο προεδρικό του γραφείο.

Ευχαριστώντας τον για τη συνεχή του υποστήριξη και την ουσιαστική συνεισδφορά του στη χώρα του, ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε στον 62χρονο σταρ το παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα τόσο στον Σον Πεν όσο και στον Μπεν Στίλερ, αφού οι δυο Αμερικανοί ηθοποιοί έχουν επικρίνει σφοδρότατα τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία και έχουν προστεθεί στη λίστα των «ανεπιθύμητων προσώπων».