Ο Ρέσλερ επικρίνει τις προεκλογικές εξαγγελίες της Μέρκελ

Ο επικεφαλής του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο της κυβέρνησης της καγκελαρίου A. Μέρκελ την επέκρινε για τις προεκλογικές της υποσχέσεις περί αύξησης των δημοσίων δαπανών ενόψει των βουλευτικών εκλογών και επισήμανε ότι δεν είναι ώρα να εγκαταλειφθεί η “οικονομική σύνεση”.

Η Μέρκελ, το κεντροδεξιό κόμμα της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της οποίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις, υποσχέθηκε ότι θα διατεθούν περισσότερα κονδύλια για τις οικογένειες και για να υλοποιηθούν έργα υποδομής εάν κερδίσει τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

“Την καλώ κατεπειγόντως να παραμείνει εντός των ορίων της οικονομικής σύνεσης. Οι υποσχέσεις περί (της άσκησης μιας) κοινωνικής πολιτικής όπως αυτή που προτείνει τώρα η CDU πρέπει να είναι οικονομικά εφαρμόσιμες”, είπε ο Φίλιπ Ρέσλερ, επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag και δημοσιεύεται σήμερα. Η Γερμανία δεν πρέπει να εγκαταλείψει το στόχο να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, επέμεινε ο Ρέσλερ, το φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις κόμμα του οποίου τάσσεται υπέρ της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.