Ο ΠτΔ συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Ο ΠτΔ συνεχίζει τις επαφές του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζει και σήμερα τις επαφές του με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενόψει κυβερνητικού ανασχηματισμού και στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συγκρότησης μιας Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 9 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, στις 9.45 τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριο Καρογιάν, και στις 10.30 τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, και τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου.

Αρνητικές απαντήσεις για συμμετοχή στην Κυβέρνηση έλαβε ήδη ο Πρόεδρος από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ.

Εξάλλου, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος για την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για σύσταση Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, ομόφωνα αποφάσισε πως η συμμετοχή σε Κυβέρνηση προϋποθέσει τη σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις και πως η ΕΔΕΚ ήταν και παραμένει στο χώρο της αντιπολίτευσης.