Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας

Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη υποδέχθηκαν σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Πολωνίας κ. Αντρέι Ντούτα, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του.

Το πρωί, ο Πρόεδρος της Πολωνίας και η κα Ντούτα έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Ακολούθησε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου και Πολωνίας και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Ντούτα κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.

Οι δύο Πρόεδροι και οι σύζυγοι τους είχαν στη συνέχεια σύντομη συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέδωσε στον Πρόεδρο της Πολωνίας το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄ και στη σύζυγο του το Μέγα Παράσημο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πολωνίας παρέδωσε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το Περιδέραιο του Λευκού Αετού, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας, και στην κα Αναστασιάδη το Παράσημο του Τάγματος της Αξίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Από κυπριακής πλευράς, στις συνομιλίες συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Παιδείας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός Έρευνας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τις συνομιλίες οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.