Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με την Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «θέλω θερμά να ευχαριστήσω τη Γραμματεία της ΣΕΚ, τον ΓΓ και τα μέλη της Γραμματείας, για τη σημαντικότατη στήριξη που πραγματικά δημιουργεί μια νέα δυναμική στην προσπάθεια να είναι επιτυχής η  εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Διαβεβαίωσα και θέλω να διαβεβαιώσω και δημόσια τόσο δια της ΣΕΚ όσο και όλους τους εργαζόμενους ότι στόχος μας παραμένει πάντοτε η αντιμετώπιση των προβλημάτων, η συνέχιση των προσπαθειών έτσι ώστε να μειώνεται συνεχώς μέχρι εξάλειψης η ανεργία, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που άπτονται εργασιακών σχέσεων, δικαιωμάτων και ευρύτερα πολιτικές του κράτους που να ευνοούν τους εργαζόμενους, δηλαδή, όσο πιο έντονα θέλουμε να κάνουμε την παρουσία του κοινωνικού κράτους ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού μας».

Ερωτηθείς αν τον απασχολεί το μεγάλο ποσοστό της αποχής, ο Πρόεδρος είπε ότι «τον καθένα πρέπει να απασχολεί».

Ερωτηθείς αν είχε επαφές χθες και σήμερα με κάποια από τα κόμματα ή αν εμμένει στο μήνυμα του προς τον λαό, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν είναι μόνο προς τον λαό που απευθύνομαι, απευθύνομαι και προς πολιτικές ηγεσίες. Είμαι ανοικτός για συνεργασία με όλους όσους συμφωνούν στις βασικές αρχές των προγραμματικών μου δηλώσεων».

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΣΕΚ κ. Ανδρέας Μάτσας είπε ότι «η Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ είχε σήμερα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του αναφέρει, να του εκφράσει την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΣΕΚ η οποία ήταν ομόφωνη με την οποία στηρίζουμε την υποψηφιότητα του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η απόφαση λήφθηκε αφού αξιολογήθηκαν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και προκύψει από τον πρώτο γύρο των εκλογών και στη βάση της ανάγκης συνέχισης της ομαλής πορείας της οικονομίας ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα για επίτευξη περαιτέρω ανάκαμψης η οποία δίνει τη δυνατότητα στη ΣΕΚ και στο συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα να διεκδικήσει στοχευμένα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας περισσότερα ωφελήματα για τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα».