Ο ΠτΔ συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των νοτίων κρατών μελών της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει σήμερα στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των επτά νοτίων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στη Μαδρίτη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Μαριάννο Ραχόι, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Palacio Real del Pardo, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τους επτά αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των νοτίων χωρών της ΕΕ. Ακολούθως, οι επτά αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που αφορούν το Brexit, καθώς επίσης και το Μέλλον της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους επτά αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν στη Μαδρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.