Ο ΠτΔ παρέστη σε δείπνο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών

Την ισχυρή δέσμευση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την ενδυνάμωση της κυπριακής ναυτιλίας και τη δεδομένη στήριξη της στα θέματα που αφορούν ή/και απασχολούν τους πλοιοκτήτες των κυπριακών πλοίων εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του σε δείπνο που διοργάνωση η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους Κύπριους πλοιοκτήτες ότι «η συνέργεια του δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα και η συνεχής διαβούλευση της Πολιτείας με διακεκριμένους επιχειρηματίες, όπως εσείς, που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τις διεθνείς αγορές, τον ανταγωνισμό και τις ιδιαιτερότητες του ναυτιλιακού τομέα, κατέστησαν την Κύπρο πρωταγωνιστική δύναμη στον τομέα της Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, ο ναυτιλιακός τομέας απέδειξε για ακόμη μια φορά πως αποτελεί ένα πραγματικά πολύτιμο κεφάλαιο για την Κύπρο, συμβάλλοντας καθοριστικά στους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% που βιώνουμε, και φαίνεται ότι θα καταγράφονται και τα επόμενα χρόνια, με την όλη συμβολή του τομέα στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας να ανέρχεται σήμερα στο 7%», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών κ. Ανδρέας Χατζηγιάννης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος αποτελεί την κατ’εξοχήν πρέσβειρα θετικών πρωτοβουλιών και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Η θεαματική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας αναδεικνύει την υπεροχή του ελεύθερου και δημιουργικού ελληνικού πνεύματος, που είναι και το κρισιμότερο ίσως συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας».

Ενωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας κας Νατάσας Πηλείδου, κατά την οποίαν συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τις διεργασίες ανανέωσης του Νόμου Φόρου Χωρητικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2020-2030, τη δημιουργία Μονοθυριδικής Υπηρεσίας (One Stop Shop) από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (International Maritime Organization – IMO) και τις συνέπειες αλλά και την αντιμετώπιση της επικείμενης εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τις εργασίες της Συνέλευσης ανταλλάχθηκαν απόψεις και η Υφυπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών για τη στήριξη της στην Κυπριακή Σημαία και Ναυτιλία.