Ο ΠτΔ παρέλαβε επιταγή 25,000 από το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού για τους πυρόπληκτους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και μέλη του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ηλίας Δημητρίου επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χρηματική επιταγή ύψους 25 χιλιάδων ευρώ προς ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.

Επιδίδοντας την επιταγή, ο κ. Δημητρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «κάνουμε την εισφορά μας μέσα από τον έρανο, τον οποίο είχαμε προκηρύξει για τους αδελφούς Έλληνες, τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Είναι μια προσπάθεια η οποία θεωρώ θα βοηθήσει όπως και η σοφή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει με συγκεκριμένες ενέργειες.

Αλλά, το κυριότερο κ. Πρόεδρε είναι ότι έχετε πει να μπουν όλα σε ένα ειδικό ταμείο. Γιατί ακριβώς όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, μέσα στον ενθουσιασμό όλων μας ανεξαιρέτως, ο κάθε ένας από εμάς ξεκίνησε να κάνει εράνους και είχαμε δει ότι κάποια πράγματα δεν λειτούργησαν σωστά».

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες και πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει είναι να συγκεντρωθεί το όποιο ποσό από τους εράνους και είμαστε σε συνεννόηση με την Ελλάδα για να κτιστεί ένα νοσοκομείο αποκλειστικά από την Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή των πυρόπληκτων στο Μάτι. Περιμένω από την Κυβέρνηση της Ελλάδας τα σχετικά σχέδια, να βγούμε σε προσφορές και να προχωρήσουμε.

Συνεπώς, η εισφορά σας είναι πάρα πολύ σημαντική στην όλη προσπάθεια.

Ήδη, και με την προηγούμενη δική σας πρωτοβουλία όπως και άλλων εθελοντικών οργανώσεων ή πρωτοβουλιών που ανελήφθησαν, έχει μαζευτεί ένα αρκετά καλό ποσό με το οποίο, πιστεύω ότι, θα γίνει κατορθωτό -και αν χρειαστεί βεβαίως θα συνεισφέρει επιπλέον η Κυβέρνηση – να δείξουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους, αλλά και προς τη συγκεκριμένη περιοχή που στερείτο ενός κοινωφελούς έργου, όπως είναι το νοσοκομείο».

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η σημαντική συνεισφορά του εθελοντικού κινήματος δεν εξαντλείται με τη σημερινή εισφορά, αλλά και σε μια σωρεία τομέων και δράσεων που συμπληρώνουν το κυβερνητικό έργο».