Ο ΠτΔ παρέλαβε επιταγή από την ΣΕΚ για ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ανεγείρει Νοσοκομείο στην περιοχή όπου επισυνέβη η τραγωδία με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Παραλαμβάνοντας χρηματική επιταγή ύψους 50 χιλιάδων ευρώ που προσέφερε η ΣΕΚ και η ΕΠΟΕΤ για ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είναι σημαντική η συνεισφορά σας.

Να σας ενημερώσω ότι σε συνεννόηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό έχουμε διαβιβάσει την πρόθεση μας, ύστερα από διαβούλευση και με τον Πρωθυπουργό, να κτίσουμε ένα Νοσοκομείο με τα χρήματα που το κράτος, αλλά και διάφοροι φορείς έχουν προσφέρει, όπως εσείς, τηλεοπτικοί σταθμοί, οργανωμένα σύνολα και άλλοι.

Ένα Νοσοκομείο στην περιοχή όπου επισυνέβη η τραγωδία με την πυρκαγιά, στο Μάτι, και αυτό νομίζω θα είναι μια δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων της Κύπρου με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Πρέπει να υπάρχει ένα συμβολικό κτήριο που να δείχνει την αλληλεγγύη του Κυπριακού Ελληνισμού για τραγωδίες που επισυμβαίνουν. Όπως εμείς έχουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στις πλείστες τόσες περιπτώσεις κατά τον ίδιο τρόπο και εμείς, όπως παλαιότερα επί αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου με την πυρκαγιά στην Πελοπόννησο, κτίσαμε την κοινότητα της Αρτέμιδος».

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΣΕΚ κ. Ανδρέας Μάτσας είπε ότι η ΣΕΚ συμβάλλει στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα με το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και χρηματικό ποσό που προσέφερε η ΕΠΟΕΤ.

Τέλος, ο κ. Μάτσας είπε ότι «πάντα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους αδελφούς Ελλαδίτες σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναζωογόνησης τους».