Ο ΠτΔ θα τελέσει την έναρξη εργασιών συνεδρίου για την Αναγέννηση του Τροόδους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του 1ου Συνεδρίου Επιστημονικών και Τεχνικών Επιτροπών για την Αναγέννηση του Τροόδους, που θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Γραφείο του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Συντονιστή της Ανάπτυξης στο Τρόοδος κ. Γιαννάκη Παπαδούρη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της εκπόνησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Κεντρικό θέμα του πολυθεματικού Συνεδρίου είναι η προσέγγιση ζητημάτων στρατηγικής σημασίας για τη διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής για τις ορεινές Κοινότητες του Τροόδους και της Κύπρου.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν 21 Τεχνικές Επιτροπές από όλα τα Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιστήμονες των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Αιγαίου και Γεωπονικού Αθηνών, καθώς και εμπειρογνώμονες της ALA Planning Partnership.

Oι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από 19 έως 22 Ιουνίου 2018 στα Γραφεία της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης.

Στις 11.30πμ, θα δεχθεί τον Διοικητή της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ρολφ Βένζελ, στο Προεδρικό Μέγαρο.