Ο ΠτΔ θα προσφωνήσει σήμερα, τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας που απαρτίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στα ΗΕ, Πρέσβη κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες, αναμένεται να γίνει μεταξύ των ωρών 4μμ και 5μμ (ώρα Κύπρου).

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση, στην έδρα των ΗΕ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας κ. Ναρέντρα Μόντι.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Εξάλλου, στο περιθώριο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα ΗΕ.