Ο ΠτΔ θα εγκαινιάσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Εξάντας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο ΠτΔ, θα εγκαινιάσει τη Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Εξάντας».

Η Κυβέρνηση θα προβεί σε Παρουσίαση του πρωτοποριακού προγράμματος «Εξάντας», στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, στις 10.30 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει το Πρόγραμμα ΕΞΑΝΤΑΣ, και ακολούθως θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα «ΕΞΑΝΤΑΣ» είναι μια καινοτομία για τα κυπριακά δεδομένα και ενισχύει την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το κυβερνητικό έργο, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Όλοι οι πολίτες, τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι φορείς θα μπορούν στο εξής να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή μέσα από το Διαδίκτυο την πορεία υλοποίησης και την πρόοδο κάθε έργου και κάθε κυβερνητικής πολιτικής που έχουν εξαγγελθεί.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση θα μπορεί να προβάλλει ένα συνεχή απολογισμό για την υλοποίηση του οράματος διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, για τις μεταρρυθμίσεις και δράσεις που εκσυγχρονίζουν το κράτος και τη χώρα μας, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια της για εξυπηρέτηση της κοινωνίας, για αποτελεσματικότερη διοίκηση προς όφελος του πολίτη και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας δίνεται αυτή η δυνατότητα ενημέρωσης, διαφάνειας και λογοδοσίας και παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα έργα και οι πολιτικές της Κυβέρνησης, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης τους, αλλά και οι σχετικές δαπάνες και προϋπολογισμοί.