Ο ΠτΔ απένειμε το μετάλλιο εξαίρετης προσφοράς στον Επίτιμο Πρόξενο στη Σ.Α.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης απένειμε σήμερα τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας στη χώρα κ. Mohamed Abdulkader Al Fadl, το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η απονομή του Μεταλλίου αποτελεί ένδειξη της αναγνώρισης και της ευγνωμοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολύτιμη προσφορά του Επίτιμου Προξένου εδώ και δύο δεκαετίες σε ό,τι αφορά την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά του Επίτιμου Προξένου προς την κυπριακή κοινότητα στη Σαουδική Αραβία, καθώς και στην προώθηση του τουρισμού και των επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Η δημιουργία διπλωματικής αποστολής στο Ριάντ και η επίσημη επίσκεψη μου – μια ιστορική επίσκεψη αφού είναι η πρώτη επίσημη Κύπριου Προέδρου στη χώρα – αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος επιθυμεί να συμβάλει μέσω και των πολλών κυπριακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επιτυχώς στη Σαουδική Αραβία, στο «Όραμα 2030» της χώρας.

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόξενος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί ευτυχία για αυτόν το γεγονός της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα του, σημειώνοντας ότι ήταν κάτι που ανέμενε εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει το άπαν των δυνάμεων του με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας.