Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παρέλαβε ψήφισμα των γυναικείων οργανώσεων

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παρέλαβε ψήφισμα των γυναικείων οργανώσεων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος παρέλαβε, ψήφισμα που του παρέδωσαν οι γυναικείες οργανώσεις της Κύπρου (ΠΟΓΟ, ΓΟΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΚ, Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση, Γυναικείος Όμιλος «Πρωτοπορία», ΓΥ.Κ.Ο., ΚΟΓΕΕ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΣΠΑΒΟ) στο πλαίσιο εκδήλωσης τους με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποδέχθηκε τις εκπροσώπους των γυναικείων οργανώσεων προσφέροντας συμβολικά ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης, λουλούδια.

Κατά την παραλαβή του σχετικού ψηφίσματος ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει δυστυχώς πλήξει δυσανάλογα τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, αυξημένη ενδο-οικογενειακή βία, αυξημένο χάσμα απολαβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, αυξημένη ανεργία στις γυναίκες. Με άλλα λόγια δυστυχώς η πανδημία και η κρίση που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αναδείξει την αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία της κυπριακής πολιτείας να αντιμετωπίσει τις ανισότητες αναμεταξύ των φύλων.

Πρέπει να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος αλλά και μια πραγματική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την ανισότητα που διαπιστώνουμε σε ότι αφορά τις γυναίκες της Κύπρου αλλά και όχι μόνο. Ζούμε μια περίοδο όπου ένας πόλεμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και πάλι, πλήττει τις γυναίκες, της Ουκρανίας στην προκειμένη περίπτωση, και δείχνει την αδυναμία της ΕΕ εξίσου να αντιμετωπίσει τις ήδη αναφερόμενες ανισότητες.

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε τη σημερινή πρωτοβουλία όλων των γυναικείων οργανώσεων της Κύπρου, με την ελπίδα ότι οι δικές σας εισηγήσεις και οι δικές μας προσπάθειες θα συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη ιδέα να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στην Κύπρο για όλες τις γυναίκες με πραγματική ισότητα χωρίς περιθωριοποιήσεις και χωρίς αποκλεισμούς.

Συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ για τη σημερινή επίσκεψη.
Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια.»