Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για τα εναλλακτικά σχέδια και το… αύριο που δεν θα είναι ίδιο

Ο Σλοβένος παράγοντας σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica παραδέχθηκε ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αλλάξει από δω και πέρα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού θα αφήσει το στίγμα της.

«Υπάρχουν τρία εναλλακτικά σχέδια για το ποδόσφαιρο, αλλά τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Σ’ αυτή τη δραματική στιγμή αυτό που προέχει είναι η υγεία κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε όπως όλοι», τόνισε ο Τσέφεριν ξεκαθαρίζοντας ότι η UEFA έχει ήδη βγει μπροστά για να στηρίξει το ποδόσφαιρο διαθέτοντας το 87% των εσόδων της για την αντιμετώπιση της κρίσης ενώ υπενθύμισε και τη μετάθεση του EURO λέγοντας:

«Η αναβολή του EURO ήταν μία θυσία η οποία επηρέασε οικονομικά 50 από τις 55 Ομοσπονδίες, όμως ήταν μία σωστή απόφαση».

Από κει και πέρα ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε στα τρία εναλλακτικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας λέγοντας:
«Το πρώτο και το καλύτερο για όλους μας είναι να μπορέσει να συνεχιστεί η σεζόν στα τέλη Μαΐου και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Υπάρχουν πολλές λύσεις. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη δράση κάποια στιγμή από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πιθανότατα δεν θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά. Υπάρχει όμως και μία ακόμα πρόταση που θέλει να τελειώσουμε τη χρονιά λίγο πιο αργά και να καθυστερήσει λίγο η έναρξη της επόμενης. Θέλουμε η λύση που θα βρεθεί να είναι η καλύτερη για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα».

Από κει και πέρα επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν θέλει να φανταστεί τη σεζόν να τελειώνει με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ενώ αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα των συμβολαίων που λήσουν στις 30 Ιουνίου: «Υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει να δούμε και να δώσουμε λύση. Αν συνεχιστεί η χρονιά, αλλά αυτό αργήσει να συμβεί υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά του ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Παράλληλα, η νέα σεζόν δεν πρέπει να καθυστερήσει γιατί το EURO το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου».

Ο Τσέφεριν απάντησε και στις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν προς την UEFA για τη διεξαγωγή κάποιων αγώνων και ειδικά την αναμέτρηση Αταλάντα-Βαλένθια. «Όταν έγινε το παιχνίδι τα σύνορα ήταν ανοικτά και στις 19 Φεβρουαρίου κανείς δεν ήξερε ότι η Λομβαρδία ήταν το κέντρο της πανδημίας στην Ιταλία κι εμείς πάντα ακολουθούμε τις εντολές των τοπικών αρχών».