Ο πρόεδρος της FIFA θέλει Μουντιάλ με 48 ομάδες

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, οι προεκλογικές υποσχέσεις του οποίου περιλάμβαναν αύξηση των ομάδων στα τελικά του Μουντιάλ από 32 σε 40, επανέλαβε την Πέμπτη σε συνέντευξη του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, πως έχει στα σκαριά ένα ακόμη ένα μεγαλύτερο τουρνουά, με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Μάλιστα ο Ελβετός παράγοντας αποκάλυψε πως η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από αρκετές χώρες, αλλάζοντας ριζικά το «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων.

Ο Ινφαντίνο επανέλαβε ότι οι 16 από αυτές θα αποκλειστούν μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα και η συνέχεια της διοργάνωσης θα εξελιχθεί όπως συμβαίνει τώρα, με 32 ομάδες, δηλαδή, σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες: «Δεν είναι μυστικό πως θέλω την επέκταση του Μουντιάλ. Είναι μια πρόταση που συζητάω πριν ακόμη εκλεγώ στην προεδρία της FIFA. Αυτή η πρόταση θα εξεταστεί στο επόμενο συμβούλιο στις 14 και 15 του μηνός και πιστεύω πως στηριχθεί από όλους.»

Ο Ινφαντίνο εξελέγη επικεφαλής της FIFA στις 26 Φεβρουαρίου αντικαθιστώντας τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος τιμωρήθηκε με εξαετή στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στα κοινά του ποδοσφαίρου για παραβιάσεις του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας.