Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη συνάντηση ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ό,τι μπορεί να κάνει το κράτος εδώ, ως ευρωπαϊκό κράτος, να πιέσει κάπως. Είναι δύσκολες οι συνθήκες στη Συρία. Εμείς πάντοτε είχαμε άριστες σχέσεις με τη Συρία, συνεχίζουμε να έχουμε.

Εσχάτως είχα επισκεφθεί και εγώ τη Συρία, ήθελα να δώσω θάρρος στους Χριστιανούς να μη φύγουν από τη Συρία, διότι έχει μια πορεία ο Χριστιανισμός εκεί δύο χιλιάδων ετών.

Είναι απαράδεκτο σήμερα να διωχθούν και φύγουν από τη γη των πατέρων τους και να ζητούν πατρίδες αλλού.
Είμεθα στην Ευρώπη. Δεν εξαρτάται η απόφαση της Ευρώπης από εμάς, αλλά τουλάχιστον εμείς να στεκόμαστε στις δημοκρατικές αρχές, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου. Είναι θέματα αυτά για τα οποία πρέπει να εγείρουμε φωνή, είναι ανθρωπιστικά τα θέματα και κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες».