Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «έχω ακούσει μετά πολλής προσοχής τις απόψεις του Προέδρου. Άκουσε και εκείνος μετά πολλής προσοχής τις απόψεις τις δικές μου. Δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα θέματα.

Πηγαίνουν εκεί (Mont Pelerin) για συζήτηση, για να πάρουν αποφάσεις. Και του είχα πει τις δικές μου απόψεις, που είναι και η ουσία του όλου θέματος. Πρέπει να ‘πατήσει πόδι’ και εμείς θα είμεθα μαζί του και θέλουμε να πετύχει για το καλό του λαού μας και της πατρίδας μας. Διότι αν γίνει μια σωστή πολιτεία εδώ, περιττεύουν και τα επεμβατικά δικαιώματα, διότι όταν έχουμε σωστό κράτος και περνούμε καλά, για ποιο λόγο να έρθει να επέμβει η Τουρκία».

Σε ερώτηση αν έχει εισηγηθεί κάτι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενόψει των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο Πρόεδρος «ξέρει τις απόψεις μου διότι τις είπα δημοσίως πολλές φορές».