Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε σήμερα στη Βαλέττα της Μάλτας, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, η οποία αρχίζει τις εργασίες της αύριο, 27 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί απόψε σε δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος της Μάλτας για την επίσημη παρουσίαση του Prince’s Trust International, στην παρουσία του Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου.

Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στην τελετή έναρξης της Συνόδου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε Συναντήσεις των Αρχηγών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις Κλιματικές Αλλαγές και τις Δράσεις που λαμβάνονται για το φαινόμενο αυτό. Κατά την εν λόγω συνεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να προβεί σε Παρέμβαση.

Για το θέμα αυτό θα μιλήσουν επίσης ο ΓΓ του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα διεξαχθούν επίσης εκλογές για ανάδειξη του νέου ΓΓ της Κοινοπολιτείας.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας για τα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε Παρέμβαση είναι το Μεταναστευτικό, ο Εξτρεμισμός και η Αειφόρος Ανάπτυξη, για την οποία θα εξεταστούν τρόποι εφαρμογής των όσων περιλαμβάνονται στο «Θεματολόγιο 2030» που εγκρίθηκε σε Ειδική Σύνοδο Κορυφής που έγινε το Σεπτέμβριο του 2015, στη Νέα Υόρκη.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επαφές με ηγέτες των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

Στη Μάλτα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.