Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα στον Λίβανο για επίσημη επίσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα, 11 Ιουνίου, στο Λίβανο, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Στις 12 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Michel Aoun, με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος του Λιβάνου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μαρωνιτών Βechara Boutros Rai.

Στις 13 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Μέγα Μουφτή του Λιβάνου Sheikh Abdel-Latif Derian.

Αργότερα, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στην πλατεία Μαρτύρων όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου κ. Nabih Berri.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας και Πάσης Ανατολής Iωάννης.

Το βράδυ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Saad Hariri.

Στις 14 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Αρμενίων Αram, και ακολούθως θα προσφωνήσει το επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου – Λιβάνου το οποίο συνδιοργανώνουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 14ης Ιουνίου.