Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα, 5 Ιουνίου, από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μάικ Πενς καθώς επίσης και σειρά επαφών με άλλους αξιωματούχους της Αμερικανικής Κυβέρνησης, ενώ θα προσφωνήσει το ετήσιο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ και θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται στην αμερικανική πρωτεύουσα από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, θα είναι ο κύριος ομιλητής στο συνέδριο της Αερικανο-εβραϊκής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7μμ (ώρα Ουάσινγκτον).

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του η Αμερικαβο-εβραϊκή Επιτροπή.

Στις 6 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας και Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ κ. Γκίλαρντ Έρνταν, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας κ. Μπον Κόρκερ.Θα δεχθεί επίσης τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕxxonMobil κ. Ντάρεν Γουντς και άλλα

στελέχη της εταιρείας, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτουν προς τιμή του τα στελέχη της ΠΣΕΚΑ.

Στις 7 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο German Marshall Fund, όπου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, θα μιλήσει με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και ο Δρόμος μπροστά» και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, στο οποίο θα παραστούν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος και αξιωματούχοι της Αμερικανικής Κυβέρνησης, και στη συνέχεια θα του απονεμηθεί το βραβείο «Συρματόπλεγμα» (Barbed Wire Award).Στις 8 Ιουνίου ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον

Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μάικ Πένς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2μμ (ώρα Ουάσινγκτον).

Το απόγευμα θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και της εταιρείας ExxonMobil.

Στις 9 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του AIPAC Κ. Χάουαρντ Κορ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν, καθώς επίσης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα έχουν επαφές με στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης και με αμερικανικές εταιρείες Ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της 9ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο.

Check Also

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2022: 3 …

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων της …