Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της ΕΦ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε χθες:  “Όπως η πειθαρχία είναι απαραίτητη στο στράτευμα, ανάλογη πειθαρχία επιβάλλεται μέσα από κανόνες ηθικής, χρηστής διοίκησης και φιλοπατρίας και στην πολιτική ηγεσία”.

Μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου, στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Εθνικής Φρουράς προς την πατρίδα και εξέφρασε την “αμέριστη εμπιστοσύνη” του στην ηγεσία της ΕΦ.

Ανέφερε ότι «οι λειτουργοί του στρατεύματος έχουν την πλήρη και αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη” του στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Εθνικής Φρουράς, ενώ απευθυνόμενος στον Αρχηγό της ΕΦ είπε ότι “οδηγούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση υπό την ηγεσία σας”.

“Αυτό που απαιτείται είναι αυτή την υπέρτατη στιγμή να υπερβούμε τις οποιεσδήποτε προσωπικές, ενδεχόμενα, επιδιώξεις, να θέσουμε πάνω από εαυτούς την πατρίδα και δεν έχω αμφιβολία ότι η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς αυτό επιδιώκει αυτό πιστεύει και αυτό υπηρετεί”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως εντός των ημερών, σε επίσκεψη του στο ΓΕΕΦ, “θα πούμε πολύ περισσότερα όσον αφορά το ρόλο του καθενός από εμάς”.