Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει τις επίσημες επαφές του στη Βουλγαρία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σόφια, αρχίζει σήμερα τις επαφές του με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας και άλλους αξιωματούχους.

Σήμερα στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev, με τον οποίον θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση. Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί αριθμός διμερών Συμφωνιών, ενώ οι δύο Πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Boyko Borissov και την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της χώρας κα Tsetska Tsacheva.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.