Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Αρμενίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Σερτζ Σαργκσιάν με την ευκαιρία της 25ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αρμενίας.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμού προσωπικά εκφράζω προς την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αρμενίας και το λαό της τα πιο θερμά συγχαρητήρια και ευχές για την 25η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αρμενίας.

Οι δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας είναι πιο ισχυροί και ανθεκτικοί παρά ποτέ. Οι δύο μας χώρες μοιράζονται κοινές αξίες και παραδόσεις όπως και ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις. Την ίδια ώρα είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία στην Κύπρο μιας ενεργούς αρμενικής-κυπριακής κοινότητας η πολύτιμη συμβολή και τα επιτεύγματα της οποίας έχουν εμπλουτίσει όλες τις πτυχές της κοινωνίας της χώρας μας.

Καθώς εορτάζετε αυτή τη σημαντική επέτειο θα ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευση της Κύπρου στην ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων. Η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα και υποστηρικτική στις προσπάθειες της Αρμενίας για ευημερία και περιφερειακή ειρήνη».