Ο Πρόεδρος της Βουλής του Ισραήλ στη Κύπρο

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Ισραήλ Yuli-Yoel Edelstein φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Edelstein θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Το πρόγραμμα του κ. Edelstein στη Βουλή των Αντιπροσώπων περιλαμβάνει συνάντηση με τον κ. Ομήρου και υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, το οποίο περιλαμβάνει πρόνοια για σύσταση εκατέρωθεν Ομάδων Φιλίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ισραήλ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Εξάλλου, ο κ. Ομήρου θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ισραηλινού ομολόγου του.

Ο κ. Edelstein και η συνοδεία του θα έχουν επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και θα επισκεφθούν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο.

Τον κ. Edelstein συνοδεύουν η σύζυγός του, Τatyana Edelstein, και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τον κ. Edelstein θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα.