Ο Πρόεδρος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της κυπριακής ομογένειας της Αιγύπτου

Στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, αλλά και στις προσωπικές άριστες σχέσεις ανάμεσα στον ίδιο και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δέχθηκε σημερα, στην Αλεξάνδρεια, αντιπροσωπεία ομογενών που διαμένουν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Μιλώντας στους Κύπριους Αιγυπτιώτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αναπτυχθεί περαιτέρω τα τελευταία χρόνια και η συνεργασία τους επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένου και του τομέα της Ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι πολλοί Κύπριοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Αίγυπτο, κυρίως στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ οι γενικότερες εμπορικές και οικονομικές σχέσεις έχουν αυξηθεί.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι η Αίγυπτος τηρεί μια διαχρονική στάση αρχών σε ό,τι αφορά τη λύση του προβλήματος.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία των Κυπρίων στην Αίγυπτο, επισημαίνοντας ότι η κυπριακή παροικία στη χώρα διαπρέπει σε όλους τους τομείς.