Ο Πρόεδρος παραπέμπει τον Π. Δημητριάδη στον Υπ. Οικονομικών

Στον Υπουργό Οικονομικών παραπέμπει τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε απάντηση στην επιστολή που του απέστειλε ο Πανίκος Δημητριάδης με την οποία του ζητά να συναντηθούν για να τον ενημερώσει για σημαντικά θέματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Δημητριάδη για συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι «στην απάντηση μου υποδεικνύω ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός είναι ο Υπουργός των Οικονομικών».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, επίσης, ότι στην απάντηση του ζητά από τον κ. Δημητριάδη να τον ενημερώσει γραπτώς για τα όποια σοβαρά θέματα, σημειώνοντας ότι «εάν χρειάζεται όντως η συνάντηση και βεβαίως δεν θα την αρνηθώ γιατί πάνω και πέρα από όλα είναι το εθνικό καλό που πρέπει να υπερισχύει».

«Όχι όμως συναντήσεις σκοπιμότητας χάριν των συναντήσεων και χωρίς να έχουν το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Το έχω δοκιμάσει δεκάδες φορές μέχρι σήμερα, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει το όποιο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η λύση σ’ αυτή τη διαμάχη θα δοθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες».

«Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα της χώρας μας, σέβομαι απόλυτα τους κανόνες λειτουργίας του ευρωσυστήματος και συνεπώς δεν υπάρχει άλλη οδός από την επεξεργασία των στοιχείων από τη Γενική Εισαγγελία και τη σχετική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προκειμένου να αποφασίσει».

Ο Πρόεδρος προέβη σε δηλώσεις μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Wilfred Martens, στη πρεσβευτική κατοικία του Βέλγου Πρέσβη, στη Λευκωσία.