Ο Πρόεδρος παρέστη σε δεξίωση στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδη παρέστη απόψε σε δεξίωση που παρατέθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος», στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος», που λαμβάνει χώρα για 15η φορά, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον σημαντικά διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα, σημειώνοντας ότι η παρουσία τόσο σημαντικών στελεχών του τομέα της ναυτιλίας αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απολαμβάνει ο κυπριακός ναυτιλιακός τομέας.

Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι «λαμβάνοντας υπόψη το αυξανόμενα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον δεν επαναπαυόμαστε αλλά συνεχώς ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα μας μέσα, ανάμεσα σε άλλα, από την προώθηση στρατηγικών μεταρρυθμίσεων. Προς αυτό το σκοπό είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υλοποίηση της δέσμευσης μας για διορισμό ανεξάρτητου Υφυπουργού Ναυτιλίας».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο νέος Υφυπουργός θα μπορεί να αρχίσει δουλειά από την 1η Μαρτίου του 2018 σε στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και θα ενισχύσει θετικά τις προσπάθειες μας να προσελκύσουμε στην Κύπρο και άλλους ποιοτικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, αλλά και να εδραιώσει περαιτέρω τη διεθνή θέση και ρόλο της Κύπρου στον ναυτιλιακό τομέα».

Ενωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κ. κ. Kitack Lim.