Ο Πρόεδρος ξεκινά από τις Βρυξέλλες την εφαρμογή μέτρων κατά της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα καταγγείλει την Πέμπτη τις τουρκικές προκλήσεις ενώπιον των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ που συμμετέχουν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναμένοντας από το Σώμα να στείλει αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αρχίζει την υλοποίηση των μέτρων που αποφάσισε την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο για καταγγελία της Τουρκίας στην ΕΕ, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Πρόεδρος αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες τόσο στο πλαίσιο όσο και στο περιθώριο του Συμβουλίου, έχοντας ήδη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον με αποκλειστικό θέμα τις τουρκικές ενέργειες. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της βρετανικής πλευράς.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει και θα καταγγείλει τις τουρκικές προκλήσεις και ενώπιον των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Σύνοδος του οποίου θα πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα το μεσημέρι.