Ο Πρόεδρος και η σύζυγος του παρέθεσαν γεύμα προς το προσωπικό του Προεδρικού

Την ευχή η χρονιά αυτή να φέρει ακόμη περισσότερη πρόοδο στην Κύπρο εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη παρέθεσαν γεύμα προς το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου με την ευκαιρία των εορτών και του νέου έτους.

Μιλώντας στο προσωπικό κατά τη διάρκεια του γεύματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ήθελα, όχι μόνο για τον τελευταίο χρόνο, αλλά για τα τελευταία πέντε χρόνια, να σας ευχαριστήσω θερμά για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Ξέρω ότι κάποιοι δεν ανήκουν στον χώρο που ανήκω εγώ, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει. Γνωρίζω ότι όλοι προσφέρατε το άπαν των δυνάμεων σας για να πετύχει η Κυβέρνηση τους στόχους που έθεσε και αυτό είναι το σημαντικότερο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι για να υπηρετούν το κράτος και τους πολίτες και βεβαίως για να ακολουθούν τις χαρασσόμενες από την εκάστοτε Κυβέρνηση πολιτικές.

Και αυτό είναι που μετρά για μένα, και όχι οι ιδεολογικές ή κομματικές ταυτότητες, όχι αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός ή σοσιαλιστής ή κεντρώος. Η ουσία είναι η ευσυνειδησία.

Και θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω για την ευσυνειδησία που επιδείξατε τα τελευταία πέντε χρόνια και έγινε κατορθωτό να ανατρέψουμε δεδομένα που ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίσαμε.

Η επαφή μαζί με τον κόσμο είναι αυτό που σου δίνει το θάρρος, τη δύναμη επιμείνεις, να προσπαθείς και να επιτυγχάνεις. Πάντα ένιωθα την παρουσία σας, διότι οι στόχοι που θέταμε και που εξαρτιόνταν από πλείστους από εσάς ευοδώθηκαν με πλήρη επιτυχία.

Για αυτό και σας εκφράζω θερμότατες ευχαριστίες.

Ο καθένας από την ώρα που τάσσεται να υπηρετήσει το δημόσιο οφείλει να υπηρετεί τους πάντες αδιακρίτως και το εννοώ.  Τα πέντε τελευταία χρόνια δεν υπήρξε η οποιαδήποτε δυσμένεια ως αποτέλεσμα ότι κάποιος άνηκε ενδεχόμενα σε άλλο ιδεολογικό χώρο. Για μένα είστε και παραμένετε οι στενότεροι μου συνεργάτες στις αρμοδιότητες που υπάγεστε στην Προεδρία και σας αγαπώ ιδιαίτερα.

Εκ μέρους της συζύγου μου και εμού προσωπικά εύχομαι ό,τι καλύτερο για το νέο έτος, η χρονιά αυτή να είναι γεμάτη υγεία για όλους, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, και για την Κύπρο μας εύχομαι να είναι μια χρονιά σημαδιακή με την έννοια της περαιτέρω προόδου».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγο του ευχαρίστησε εκ μέρους του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου, ο Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας και Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας.