Ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με ΚΤ και τις τράπεζες για τα ΜΕΔ

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας  κ. Νίκου Αναστασιάδη

Τη βεβαιότητα πως εάν συνεχιστεί η πειθαρχημένη πολιτική που ακολουθείται θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και η ανεργία και η φτώχεια, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της αίθουσας κειμηλίων «Γλαύκος Κληρίδης», στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν είναι εφικτός ο στόχος της εξόδου από το Μνημόνιο τον ερχόμενο Μάρτιο, είπε ότι «εάν συνεχίσουμε με πειθαρχημένη και την τακτική και την πολιτική, είμαι βέβαιος ότι – όπως μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει μια δυναμική επιτυχιών, χωρίς να λέω ότι εκλείπουν ακόμα τα προβλήματα της κρίσης όπως είναι η ανεργία και η αντιμετώπιση των ευάλωτων ομάδων – και από την κρίση θα βγούμε αλλά με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και η ανεργία και η φτώχεια».

Ερωτηθείς αν θα έχει συνάντηση με τους τραπεζίτες και τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας για αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εντός της εβδομάδος ελπίζω να πραγματοποιηθεί. Στόχος είναι επιτέλους να υπάρξουν και οδηγίες και αποφασιστικότητα από πλευράς Τραπεζών, οι οποίες με τη θέσπιση νομοθεσίας για πώληση δέσμης των πακέτων ή των χρεών, σίγουρα είναι έτοιμες να δεχθούν μειώσεις ή εκπτώσεις στα δάνεια.

Θα πρέπει, συνεπώς, να δούμε πώς είναι δυνατόν με τις αναδιαρθρώσεις, που να αποτελούν πραγματικές αναδιαρθρώσεις, να δώσουμε την ευκαιρία ανακούφισης στους οφειλέτες για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει και σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης».