Ο Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Μέρκελ, Τσίπρα και Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Αναστασιάδη με την κ. Μέρκελ συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας και αντάλλαξαν απόψεις επί του ζητήματος της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους Θεσμούς, καθώς και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στον ελληνικό λαό από τυχόν μη επίτευξη συμφωνίας, ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός  Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη όπως μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς. Σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Ελλάδας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.