Ο Πρόεδρος είχε σύντομες επαφές με ηγέτες κρατών, στο Παρίσι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  βρίσκεται στο Παρίσι όπου  συμμετέχει στις επετείους για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε σύντομες επαφές με ηγέτες κρατών που παρευρέθηκαν επίσης στις εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του προς τους ηγέτες, στο Μουσείο Orsay, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρωθυπουργό το Καναδά Τζάστιν Τριντό, καθώς και άλλους ηγέτες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης σύντομη συνομιλία «κοινωνικού χαρακτήρα» με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως κατά τη συζήτηση «δεν αναφέρθηκε τίποτα για το Κυπριακό».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε και με τον οικοδεσπότη των εκδηλώσεων, Εμανουέλ Μακρόν, τόσο κατά το χθεσινό δείπνο, όσο και σήμερα.

Πριν αναχωρήσει από τη γαλλική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στις εργασίες του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.