Ο Πρόεδρος διόρισε σύμβουλο για θέματα αερομεταφορών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, διόρισε τον  Χρίστο Πέτρου ως Σύμβουλό του για θέματα αερομεταφορών.

Στα καθήκοντα του Σύμβουλου Αερομεταφορών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η υποβολή εισηγήσεων για τη βελτίωση και ανάπτυξη του τομέα των αερομεταφορών στην Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύμβουλος Αερομεταφορών θα υποβάλλει εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο για την προώθηση συμφερόντων του κυπριακού τομέα αερομεταφορών προς τους διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως η ΕΕ, ICAO, Eurocontrol, EASA, IATA κ.ά.

Επίσης, θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο σχετικά με την ενδυνάμωση του περιφερειακού ρόλου της Κύπρου και των διμερών σχέσεών της με άλλες χώρες, στον τομέα των αερομεταφορών και σχετικά με τις πολιτικές πτυχές του τομέα των αερομεταφορών και ειδικότερα τον ορθό καθορισμό των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Παράλληλα, θα ενημερώνει τον Πρόεδρο για την πρόοδο υλοποίησης των σχετικών αποφάσεων και θα έχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ή και με άλλα Υπουργεία, όπου κριθεί χρήσιμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Πέτρου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.
Ο κ. Πέτρου διετέλεσε μέλος της κυπριακής διπλωματικής Υπηρεσίας για εννέα χρόνια κατά τα οποία ασχολήθηκε κυρίως με θέματα ΕΕ. Διετέλεσε για πέντε χρόνια μέλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ όπου συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα για τη σύναψη συμφωνίας Τελωνειακής Ενωσης ΕΕ – Κύπρου. Από το 1992 μέχρι το 2010 διετέλεσε Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του ευρωπαϊκού οργανισμού Ασφάλειας Πτήσεων Eurocontrol. Από το 2010 είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων και του Ινστιτούτου Αεροπορικής Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Κύπρο.