Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τίμησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Παναμά

Ο Πρόεδρος τίμησε το βράδυ της Παρασκευής, στην διάρκεια μιας σεμνής τελετής στην κατοικία του Μονίμου Αντιπροσώπου, Πρέσβη Νίκου Αιμιλίου,  τον ελληνικής καταγωγής Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Παναμά στον ΟΗΕ, Πρέσβη  Pablo Antonio Thalassinos. για τη μεγάλη του συνεισφορά στην ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου και του Παναμά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι τόσο η Κύπρος όσο και ο Παναμάς  μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες και σέβονται το  διεθνές δίκαιο , τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές του Χάρτη των ΗΕ.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε ευχαριστίες για την σταθερή υποστήριξη του Παναμά προς την Κύπρο στο θέμα του κυπριακού που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο ο κ. Θαλασσινός ο οποίος διατελεί και Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Παναμά τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όσες δυνάμεις έχει για την  περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με τον Παναμά σημειώνοντας ότι η Κύπρος  έχει μια ιδιαίτερη θέση στη καρδιά του.

Ο Πρόεδρος του Παναμά -είπε- αναγνώρισε το έργο και τη προσφορά του Προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη στον οποίο τον περασμένο Ιούλιο απένειμε το Μέγα Περιδέραιο του Εθνικού Τάγματος του Manuel Amador Guerrero.