Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του προκαθήμενου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την ολόψυχη συμπαράσταση που έλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

«Είναι για μας ένα δώρο χριστουγεννιάτικο ότι έχουμε το Πρόεδρό μας, μετά από μια σοβαρή επέμβαση, να είναι σε μια φάση αναρρώσεως γεμάτος ζωντάνια και έτοιμος να συνεχίσει το πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο που έχει στην Κύπρο. Αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα δώρα που μας έδωσε ο Θεός τα Χριστούγεννα και ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Αναφέρθηκε επίσης και στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας Αντρης Αναστασιάδη σε δύο κοινότητες, όπου μίλησε σε μεγάλα εκκλησιάσματα.
«Μίλησε πάρα πολύ ωραία και οι άνθρωποι μετά συζητούσαν γι’ αυτό. Δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος, είναι και η Πρώτη Κυρία που όντως έκανε πάρα πολλή εντύπωση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερι΄κης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι στις δηλώσεις του αμέσως μετά την επέμβαση, τον πρώτο που μνημόνευσε στις ευχαριστίες, για τις ευχές και για τις προσευχές του αλλά και για τη συμπαράσταση ήταν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

«Δράττομαι της ευκαιρίας και ενώπιον του να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για τη πραγματικά ολόψυχο συμπαράσταση, τη ψυχική στάση αλλά και ενίσχυση στις δύσκολες ώρες. Επομένως αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για το δικό σας δώρο, τις ευχές και τις προσευχές σας, όσο και του κλήρου αλλά και του πληρώματος”, επεσήμανε .

“Γνωρίζω ότι όχι εις μία αλλά εις δύο των περιπτώσεων αναπέμψατε και δοξολογία και προσευχές προς τον Υψιστο. Σας ευχαριστώ Σεβασμιότατε και αυτή η στενή φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας να είστε βέβαιος ότι θα αποδώσει και αυτά που οφείλουμε προς το έθνος μας, προς την πατρίδα μας ειδικότερα και γενικότερα προς τον Ελληνισμό και όχι μόνο», ανέφερε.

Η Πρώτη Κυρία επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την επίσκεψή του στο νοσοκομείο την παραμονή της επέμβασης, λίγη ώρα μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.

«Εκτίμησα αφάνταστα ότι φτάνοντας από την Κωνσταντινούπολη ήρθε κατευθείαν από το αεροδρόμιο κοντά μας, για να μας δει και να μας φέρει και το εικόνισμα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως με μεγάλη αγάπη και το είχαμε συνέχεια μαζί μας. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, όχι μόνο γι αυτό αλλά και για τα πολλά που έκανε και για την Κύπρο και για μας», κατέληξε η κ. Αναστασιάδη.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν. Αξιωματούχος του ΟΗΕ είπε πως η επίσκεψη έχει καθαρά ιδιωτικό χαρακτήρα και ο ΓΓ δεν θα προβεί σε καμία δήλωση.