Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνανατάται σήμερα με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έχει ανακοινωθεί η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Αμερικανού Αντιπροέδρου.

Κληθείς να αναφερθεί στις προσδοκίες του από τη συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, είχε πει πως θα μιλήσει μετά τη συνάντηση.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών μετά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεκάλυψε ότι ισχυρές δυνάμεις του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν είναι απλά καλοί ακροατές, αλλά προσπαθούν να κάνουν κάτι στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε, επίσης, την απόφαση της Τουρκίας να αντιδράσει θετικά στην πρότασή του και να δεχθεί να συναντηθεί με το διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Εξάλλου, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση του ότι είναι εξαιρετικής σημασίας να δοθεί μια δυναμική ώθηση είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επανάκτηση της εμπιστοσύνης του κυπριακού λαού στην προοπτική εξευρέσεως λύσης.