Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρουσίαζει σήμερα το πρόγραμμα του

Στο Hilton Park, σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις για το 2018- 2023.

Ο Πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα στις 28 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα διακυβέρνησης του, που αριθμεί 140 σελίδες, περιγράφει τους βασικούς πυλώνες της διακυβέρνησης του και ζητεί ανανέωση της λαϊκής εντολής, διεκδικώντας μια δεύτερη και τελευταία θητεία, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει για την Κύπρο της Νέας Εποχής.

“Φίλες και Φίλοι,

Τα τελευταία πέντε χρόνια, όλοι μαζί, οι Κύπριες και οι Κύπριοι, καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να διασώσουμε τη χώρα μας. Με τις θυσίες, το πείσμα και τη σωφροσύνη μας, σηκώσαμε την Κύπρο από το τέλμα και την επαναφέραμε σε τροχιά ανάπτυξης. Κυβέρνηση, κοινωνικοί εταίροι, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, αλλά και η Βουλή, συμπορευτήκαμε, πήραμε την τύχη μας στα χέρια μας, και επάξια κερδίσαμε το σεβασμό όλου του κόσμου.

Με πλήρη συναίσθηση ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ακόμη, ο καθένας μας αισθάνεται την ελπίδα και την προσδοκία να αντικαθιστούν τον εφιάλτη της αγωνίας και της ανασφάλειας που είχαμε ζήσει. Ο καθένας μας αισθάνεται την Κύπρο που αναγεννάται και με σταθερά βήματα μπροστά γίνεται κάθε μέρα καλύτερη.

Με τιμήσατε με τη μεγάλη ευθύνη να ηγούμαι της προσπάθειας όλων μας, να μην συμβιβαστούμε με την αποτυχία. Προσωπικά, και έχοντας τη συνδρομή μιας μεγάλης ομάδας έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων, έκανα αυτό που έπρεπε και αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή μου. Ό,τι επιβαλλόταν προκειμένου η χώρα μου να ορθοποδήσει και η ζωή των συμπολιτών μου να αποκτήσει μια νέα, καλύτερη προοπτική.

Διεκδικώ μια δεύτερη και τελευταία θητεία, με βάση το παρόν Πρόγραμμα Διακυβέρνησης. Τον ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό μου για την Κύπρο της Νέας Εποχής. Αναλύεται σε αυτό το κείμενο το όραμα και το σχέδιο, που με στέρεα θεμελίωση στο έργο που έχει ήδη παραχθεί, εγγυάται την πορεία προς το Νέο Μοντέλο της Κύπρου.

Η χώρα μας σήμερα, βρίσκεται στο μέσο αυτής της πορείας. Στο μέσο της διαδρομής προς μια σαφή κατεύθυνση που δημιουργεί:

– μια γερά θεμελιωμένη και δυναμικά αναπτυσσόμενη οικονομία,

– ένα νέο και ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης,

– μια δίκαιη, σύγχρονη και ψηφιακή πολιτεία,

– ένα κράτος που αποτελεσματικά φροντίζει για τους πολίτες του,

– μια χώρα που αξιόπιστα κατακτά τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό της ρόλο,

– και μια πατρίδα που περήφανα διεκδικεί την επανένωσή της, σε συνθήκες γνήσιας

– ανεξαρτησίας, ασφάλειας και στο πλαίσιο ενός κανονικού, ευρωπαϊκού κράτους.

Αυτή η διαδρομή, αξίζει να ολοκληρωθεί.

Είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

Στην Κυπριακή κοινωνία, την αποφασισμένη να ξεπερνά τα εμπόδια και να ξανασηκώνεται περήφανη όρθια, δεν αξίζουν νέα πισωγυρίσματα. Δεν μας αξίζουν νέοι πειραματισμοί και νέες περιπέτειες.

Μαζί, συνεχίζουμε να κερδίζουμε το μέλλον που οραματιζόμαστε.
Μαζί, προχωράμε για μια πατρίδα που μας εξασφαλίζει Ασφάλεια, Ευημερία, Σταθερότητα και Ανάπτυξη.”