Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταθέτει σήμερα στην Ερευνητική για την οικονομία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καταθέτει σήμερα τη δική του μαρτυρία στην Επιτροπή που διερευνά τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου.

Η ακρόαση του Προέδρου, ο οποίος είναι ο τελευταίος μάρτυρας που θα εμφανιστεί ενώπιον της Ερευνητικής υπό τον Πρόεδρο Γεώργιο Πική, είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10.30.

Με την κατάθεσή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθίσταται ο δεύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εμφανίζεται ενώπιον ερευνητικής επιτροπής, μετά την κατάθεση του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στη μονομελή Ερευνητική Επιτροπή για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

Την περασμένη Πέμπτη ο Δημήτρης Χριστόφιας αποχώρησε από την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, χωρίς να καταθέσει, δηλώνοντας αργότερα ότι «δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω στις ερωτήσεις της Επιτροπής. Η άρνηση ήταν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να δεχθεί την ανάγνωση της κατάθεσής μου».

Προτελευταίος κατέθεσε στην Επιτροπή ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται σε ενδιάμεση απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, μετά την αποχώρηση Χριστόφια.