Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  

Έπειτα από πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής και ειδικά του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίνου Αλιβιζάτου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αναγορευθεί σε  Επίτιμο Διδάκτορα της νομικής επιστήμης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) .

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος,  θεωρεί ότι πέραν της επιστημονικής σημασίας της αναγόρευσης του Προέδρου της Κύπρου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής, ενισχύονται ηθικά μέσω αυτής και οι προσπάθειές του για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Παρούσα στην τελετή θα είναι και η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα.

Κατά το εθιμοτυπικό, ο Πρύτανης Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος θα κάνει την προσφώνηση για την αναγόρευση, και ο Καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος θα παρουσιάσει το σχετικό έπαινο. Ακολουθεί η περιένδυση του τιμώμενου, αναγιγνώσκονται τα ψηφίσματα βάσει των οποίων γίνεται η αναγόρευσή του, και στο τέλος απευθύνει εκείνος την ομιλία του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει πως θεωρεί «υψίστη τιμή» αυτήν που του περιποιεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήδη συντάσσει μόνος την ομιλία που θα εκφωνήσει στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών στο ιστορικό κτίριο των Προπυλαίων επί της οδού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Αλιβιζάτος βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κύπρο και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη ειδικώς για το θέμα της βράβευσής του.