Ο πρωτοκουμπάρος του Καρογιάν στην ΕΠΑ

Κολλάει γάντι στα γεγονότα που ζούμε στη πολιτική ζωή η ελληνική  παροιμία που λέει ότι αν  δεν  έχεις “Μπάρμπα στην Κορώνη” ποτέ σου δεν θα βρεις δουλειά…

Στις 28 Μαΐου το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στο διορισμό των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ).

Στην θέση της προέδρου του ΔΣ το Υπουργικό Συμβούλιο επαναδιόρισε τη Λουκία Χριστοδoύλου και για μέλη της διόρισε τους Ελένη Καραολή, Χάρη Παστελή, Χρήστο Τσίγκη και Ανδρέα Καρύδη.

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν εκτελεστικό ρόλο, άρα θα πληρώνονται και θα βρίσκονται στη κλίμακα Α13 και η πρόεδρος της ΕΠΑ στη κλίμακα Α15.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Λαιμητόμος.com o Χρήστος Τσίγκης είναι πρωτοκουμπάρος του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν και ο Ανδρέας Καρύδης είναι αδελφός του στελέχους της ΣΕΚ Χρίστου Καρύδη, ενώ μέχρι και τον διορισμό του διετέλεσε οικονομικός συντάκτης για αρκετά χρόνια στην εφημερίδα “Αλήθεια”, που πλέον δεν ανήκει στο υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, αλλά στον στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Τυχαίο άραγε; Φυσικά θα μου πείτε στην Κύπρο έτσι είναι τα πράγματα. Ακόμα και για   καθαριστήρια  να πας θέλεις μέσον και όπως πάντα όλοι κάποιο κομματικό, συγγενικό ή φιλικό βύσμα βάζουν που τους βοηθά να πάρουν την θέση.

Τι γίνεται όμως με τους εκατοντάδες άνεργους και ειδικά τους νέους που διαθέτουν τα προσόντα για εργασία αλλά δεν έχουν μέσον;

Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα φέρει αλλαγές σε όλα αυτά που μάστιζαν για χρόνια την Κύπρο, μεταξύ των οποίων και την αξιοκρατία.

Τι γίνεται Πρόεδρε;  Αναμένουμε την αλλαγή που μας υποσχέθηκες και όχι να έχουμε πάλι τα ίδια.