Ο πραγματικός λόγος που το 1995 η Νταϊάνα είχε συναντηθεί κρυφά με τον γιο του Τζον Κένεντι

Το 1995 η πριγκίπισσα Νταϊάνα ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να βρεθεί μυστικά με τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ, σε μία συνάντηση που πραγματικά δεν μπόρεσαν να αποκαλύψουν τα μέσα της εποχής. Η άκρα μυστικότητα κάτω από την οποία διοργανώθηκε η συνάντηση των δύο διασημοτήτων δημιούργησε πολλές απορίες και ερωτήσεις για το περιεχόμενο και το λόγο της μεταξύ τους συζήτησης, χωρίς ωστόσο τα μέσα της εποχής να μπορέσουν, τελικά να δώσουν και τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Εκείνη την περίοδο η Νταϊάνα είχε μόλις χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο και οι παπαράτσι την ακολουθούσαν συνεχώς προκειμένου να εκμαιεύσουν κάποια πικάντικη πληροφορία για την προσωπική της ζωή. Όπως έκαναν και με τη διαρροή της πληροφορίας ότι επρόκειτο να συναντηθεί με τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ. Όμως στάθηκαν σε λάθος πόρτα. Ο Τύπος υπέθεσε ότι οι δύο τους, που είχαν ραντεβού στο ξενοδοχείο Carlyre, θα έμπαιναν σε αυτό από την λιγότερο ορατή πλαϊνή είσοδό του. Ακριβώς το αντίθετο, ωστόσο, από ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα. Ο εσωτερικός κύκλος του Κένεντι, υπολογίζοντας ότι ο τύπος θα βρισκόταν στην πλαϊνή πόρτα, έστειλε την Νταϊάνα και τον ίδιο από την μπροστινή είσοδο του ξενοδοχείου.

Αλλά το πραγματικό ερώτημα προκύπτει για το ποιες ήταν οι συνθήκες που ώθησαν αυτές τις δύο προσωπικότητες στο να συναντηθούν σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη; Αυτός δεν είναι άλλος από ένα περιοδικό, και μάλιστα το περιοδικό του ίδιου του Κένεντι.

Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ είχε ιδρύσει το 1995 με τον Μάικλ Μπέρμαν το περιοδικό «George», ένα πολιτικού περιεχομένου περιοδικό με lifestyle κατεύθυνση. Με μότο του τη φράση «Όχι μόνο η πολιτική ως συνήθως», το περιοδικό επιχείρησε να κάνει την πολιτική πιο ενδιαφέρουσα, παντρεύοντάς την με διασημότητες -στις σελίδες του φιλοξενήθηκαν συνεντεύξεις των Μαντόνα, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κ.α.- καθώς και άλλα μέσα ψυχαγωγίας.

Ο λόγος, λοιπόν, για τον οποίο ο Κένεντι Τζούνιορ συναντήθηκε με την Νταϊάνα ήταν το γεγονός ότι ήθελε την «πριγκίπισσα του λαού» ως το επόμενο εξώφυλλο στο περιοδικό του. Η Νταϊάνα και ο Τζον Τζούνιορ δεν είχαν συναντηθεί ποτέ -ούτε καν μιλήσει τηλεφωνικώς- πριν, οπότε ζήτησε να συναντηθεί μαζί του προτού συμφωνήσει να ποζάρει για το εξώφυλλο. Μετά τη συνάντηση της μίας και μισής ώρας, η Νταϊάνα αποφάσισε τελικά να μην πει το ναι, αλλά το γεγονός ότι το «ντουέτο» ήταν σε θέση να συναντηθεί χωρίς οι παπαράτσι να καταφέρουν να τους «πιάσουν στα πράσα» είναι αρκετά πρωτοποριακό.