Βρετανία: Ο πρίγκηπας Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή …

Ο πρίγκηπας Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή …

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται ότι θα αναλάβει σημαντικό ρόλο, μετά την ενθρόσνιση του πατέρα του, πρίγκηπα Κάρολου.

Ετοιμασίες για την επόμενη ημέρα φαίνεται ότι κάνει η βρετανική βασιλική οικογένεια, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ήδη να βρίσκεται σε διαδικασία ανάληψης καθηκόντων.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας και την ενθρόνιση του Καρόλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται ότι θα χριστεί αυτόματα «Δούκας της Κορνουάλης», ενώ παράλληλα, θα πάρει και περιουσία του δουκάτου αξίας 1 δισεκατομμυρίου στελρλίνων, σύμφωνα με την Daily Star.

Ήδη, ο δεύτερος τη τάξει διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει μετάσχει σε αρκετές συναντήσεις για το δουκάτο, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη μεγάλη αλλαγή.

Η τελευταία συνάντηση έγινε την τελευταία εβδομάδα, την πρώτη για το 2020. Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ περνά χρόνο με τα παιδιά του, κατά την περίοδο που δεν έχουν μαθήματα, ενώ επισκέφθηκε και την Ουαλία.

Η μετάβαση του δουκάτου της Κορνουάλης θα γίνει αυτόματα, μόλις ο Κάρολος στεφθεί μονάρχης, με αποτέλεσμα οι προετοιμασίες να αφορούν την μεγάλη ιδιωτική περιουσία που υπάρχει εκεί και από την οποία ο διάδοχος θα έχει εισοδήματα.

Το δουκάτο κατέχει περίπου 134.000 στρέμματα γης σε περισσότερες από 23 κομητείες στο Ηνωμένο Βασίλιο.

Αναφέρεται ότι πέρυσι ο Κάρολος είχε εισόδημα 20,5 εκατομμυρίων στερλίνων, την οποία χρησιμοποίησε για να χρηματοδοτήσει τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες.

Επίσης, χρησιμοποιεί την περιουσία για να καλύψει τα επίσημα έξοδα της οικογένειας -μεταξύ αυτών της οικογένειας του Ουίλιαμ και προηγουμένως των Σάσεξ, πριν γίνει το Megxit.

Σύμφωνα με ειδικούς, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος ετοιμάζεται να γίνει βασιλιάς, ο Ουίλιαμ ετοιμάζεται να γίνει πρίγκιπας της Ουαλίας και να αναλάβει τις ευθύνες και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτή τη θέση.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παραίτηση του Ουίλιαμ από τη θέση του πιλότου για να εργαστεί για τη βασιλική οικογένεια. Όσο περνά ο καιρός, η παρουσία του θα γίνει ακόμη πιο σημαντική και θα αφιερώνεται πλήρως στα βασιλικά του καθήκοντα.

Και βεβαίως, ετοιμάζεται για να γίνει Βασιλιάς.