Ο Πούτιν φέρεται να κρύβεται σε πυρηνικό καταφύγιο στη Σιβηρία…

Σε μυστικά πυρηνικά καταφύγια που βρίσκονται στη Σιβηρία και τα Ουράλια Όρη φέρεται να κρύβονται ανώτατοι Ρώσοι αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Άμυνας της Ρώσίας, Σεργκέι Σοιγκού, και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έχει βρει καταφύγιο στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας ενώ ο υπουργός Άμυνας στην περιοχή Ούφα στα Ουράλια Όρη. Η απειλή της Μόσχας εναντίον της Δύσης για χρήση πυρηνικών όπλων δεν έχει απομακρυνθεί επισήμως από την «ατζέντα» του Πούτιν, με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» να σχολιάζει ότι, για την ασφάλειά τους, πολλά μέλη της ρωσικής ηγεσίας έχουν βρει καταφύγιο μακριά από τη Μόσχα.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβησαν ερευνητές της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής ομάδας «Bellingcat» τονίζοντας ότι, Ρώσοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε υπόγεια πυρηνικά κέντρα ελέγχου και Διοίκησης στην πόλη Ούφα στα Ουράλια Όρη. Η θεωρία αυτή ενισχύεται και από τις πρόσφατες «κινήσεις» της κόρης του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού.

Η 31χρονη Ξένια Σοιγκού επισκέφθηκε την Ούφα για τρεις ημέρες στις 22 Μαρτίου, εν μέσω φημών ότι ο πατέρας της έχει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του, και γι΄αυτό το λόγο είχε αρκετές ημέρες να εμφανιστεί δημοσίως.

Η αποκάλυψη ότι ο Πούτιν όπως και μέλη της κυβέρνησής του κρύβονται σε μυστικά πυρηνικά καταφύγια έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά τις περίεργες πτήσεις VIP ρωσικών αεροσκαφών τα οποία απογειώθηκαν από την Μόσχα με κατεύθυνση την Σιβηρία και τα Ουράλια Όρη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, οι πληροφορίες αυτές αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Πούτιν δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της χρήσης πυρηνικών όπλων καθώς ο στρατός του πολεμά τους Ουκρανούς και οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ούφα, όπου βρίσκεται το πυρηνικό καταφύγιο, είναι πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν. Πρόκειται για μία πόλη κτισμένη στη συμβολή των ποταμών Μπελάγια και Ούφα .

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το βρετανικό δημοσίευμα, η Ρωσία έχει τουλάχιστον δύο πυρηνικά καταφύγια που λειτουργούν ως Κέντρα Πυρηνικής Διοίκησης και Ελέγχου, ένα στο «Kosvinsky Kamen» στα βόρεια Ουράλια Όρη και ένα κάτω από το Όρος Yamantau στα Νότια Ουράλια Όρη.